| Mikrorostos biogl
l, rostos, antioxidns, probiotikus.
Mirt j az l telek s italok fogyasztsa? 1. Tartstszert nem tartalmaznak. 2. A vitaminok, nyomelemek, ATP, enzimek szmunkra hasznlhat formban vannak jelen.
Mirt jk a rostok? A rostok ktanyagok, melyek segtik az egyenletes felszvdst s a salakanyagok megktsvel, tiszttjk az emsztcsatornt. A dr. Hummel cellulz bioglben emszthetetlen, cellulz rostok vannak, melyek a salakanyagokat megktve tvoznak.
Mirt j az antioxidns tulajdonsg? Gtolja az regedst, akadlyozza a szabadgykk roncsol hatst, melyek kvetkeztben a rkos sejtek is kialakulnak.
Mirt j a probiotikum? Az egszsges blflrnkat millird szmban alkotjk szervezetbart baktriumok s lesztgombk. Ezek segtenek az emsztsben, az egszsges szklet kialaktsban. A gygyszerek (klnsen az antibiotikumok) szedse s a tartstszerekkel teli tpllkaink fogyasztsa puszttja a blflrt. Ennek, a rossz felszvdson kvl, nagyon sokfle kros kvetkezmnye lehet. (Egyik ilyen a Candida albicans terjedse.) A dr. Hummel BIOGLre az jellemz, hogy tbbfle szervezetbart baktriumot s lesztgombt tartalmaz, melyek igen aktvak. Az aktivitsukra szmunkra azrt van szksg, hogy a patogn krokozinkat le tudjk gyzni. A biogl baktriumai: Acetobacter xylonum, Acetobacter xylinoides, Gluconobacter gluconicum, Acetobacter aceti, Acetobacter pasteurianium, Acetobacter ketogenum. lesztgombi: Schizosaccharomyces pombe, Saccharomyces ludwigii, Pichia fermentans, Mycoderma, valamint Torula s Apiculatus eredet lesztgombk letkzssge. A gyakorlatban tbbnyire a tejcukrot emszt laktobacillusok csaldjt forgalmazzk, mint probiotikumot. A biogl flrja fleg cukrokat s alkoholt emszt. Vagyis a biogl flrval kiegsztva a laktobacillusokat, sokkal szlesebb spektrum, szervezetbart flrval tmogathatjuk a legyenglt blflrnkat. A cukor s alkoholfogyaszt flrnak egyb elnye is van a mai korban, mikor szeretjk az dessgeket s az alkoholos italokat, mikzben az "idskori" (mr 40eseknl is) cukorbetegsg soha nem ltott mrtkben terjed. A cukorfelszvdssal s a cukorbetegsggel kapcsolatos mg a gl azon tulajdonsga, hogy a felszvdst (gy a cukor felszvdst is) egyenletess teszi. Vagyis az elfogyasztott cukor nem egyszerre kerl a vrnkbe ott sokkos vrcukorszint-emelkedst okozva, hanem egyenletesen adagolva, alacsonyabb vrcukorszintet tart fenn. A dr. Hummel MIKROROSTOS BIOGL, mint tarts antioxidns.
Az antioxidns hats mrhet. A legjobb mrszm erre a clra a redoxpotencilbl szmolhat rH2 (pH-tl fggetlen elektrontad-kpessg). Az antioxidns (elektronlead) tulajdonsgokkal rendelkez telek s italok alacsonyabb rH2 rtkek, mint az oxidl (elektronelvon) tpanyagok. Az antioxidns (elektronlead) kzeg semlegesti a roncsol szabadgykket, melyeket a mai tudomny az regeds s a rk kialakulsrt tart felelsnek. Mrtk a cellulz biogl rH2 rtkt, mely a friss gymlcskbl s zldsgekbl kszlt ppekkel hasonl rtkeket mutatott. De, amg a legtbb gymlcs- s zldsgpp gyorsan elvesztette antioxidns tulajdonsgt, addig a cellulz biogl rH2 rtke nem vltozott szmottev mrtkben. (Az ltalunk vizsglt zldsgppek kzl a hagyma- s a bzafpp tartotta legtovbb az antioxidns kpessgt.) Teht, ha cellulz bioglt fogyasztunk, az emsztcsatornnk teljes hosszban megmarad az antioxidns kpessg, mg a vastagblben is. Az oxidl krnyezetben eltelt id nem befolysolja szmotteven a gl elektrontad-kpessgt, csak az abszorbelt szabadgykk mennyisge cskkenti a gl antioxidns kpessgt.
A cellulz biogl probiotikus mikroflrja gy hat, mint egy antibiotikum? Egy szlessv antibiotikumos kezels a blflrt tnkreteszi. Annak regenerldsa veszlyes idszak, mert patogn krokozk szaporodhatnak el ezen id alatt. Ha probiotikumot kap az emsztrendszer, az ersti a szervezetbart baktriumok elszaporodst. Ha viszont ers szervezetbart blflrval rendelkeznk, akkor az gtolja a patogn krokozk elszaporodst, azltal, hogy eleszik a tpllkot a patognek ell az ersebb barti baktriumok. Teht tekinthet ilyen rtelemben antibiotikumoknak is a probiotikumok. A probiotikus Dr. Hummel MIKROROSTOS BIOGLben a biogl kpviseli a blnylkahrtyt, a probiotikum viszont a blflrt. A nylkahrtya biztostja a blfal vdelmt, hinyos nylkahrtya esetn knnyen alakulhatnak ki feklyek, sebek a blfalon. Probiotikumok alkalmazsa biogl nlkl ezrt veszlyes is lehet, ha hinyos a nylkahrtynk. A biogl megvdi a sebes helyeket a baktriumok tmadstl s esetleges vrramba kerlstl, gy, mint az egszsges nylkahrtya. A laktobacilus probiotikumokat szintn ajnlatos lenne cellulz bioglbe keverve fogyasztani. TPLL
A ltfontossg aminosavakat, svnyi skat s nyomelemeket, idelis esetben, tpllkainkkal kellene fogyasztanunk. Ennek tbb akadlya is van, de kettt felttlenl rdemes megemlteni. Az intenzv agrripari termels komoly kmiai hatsnak tette ki a termtalajt. A kmiai hatsok egyik kvetkezmnye, hogy elpusztult a talaj baktriumainak nagy rsze, mely a gykerek kzelben a felszvdst segtette. A baktriumok nlkl mr a nvnyek sem tudjk felszvni a ltfontossg anyagokat. Rgen a talajt szerves trgykkal tplltk, amelyek nemcsak a foszfort, kliumot s a nitrognt ptoltk a talajnak, hanem a trgya szalmaszlainak cellulzrostjai kztt nagyon gazdag mikroflra tenyszett. Biomdon, szerves trgyzssal, a talaj mikroflrja is gazdagodott. A hinyos talajmikroflra miatt a nem biomdon termesztett nvnyek mr eleve nem tartalmazzk a ltfontossg tpanyagokat. Sajnos, a mai kor embernek blflrjval ugyanaz trtnt, mint az "intenzv talajergazdlkods" talajflrjval. Mi, a mtrgyk kmiai hatsa helyett, a gygyszerek, klnsen az antibiotikumok, s tartstszerek kmiai hatsaival puszttjuk a blflrnkat. Ehhez mg hozzjrul az, hogy kevs nyers telt fogyasztunk, helyette nagyon egyoldalan vlogatott ftt s slt, rostmentes, teleinkkel az egszsges blnylkahrtya sem alakulhat ki. Ennek az a kvetkezmnye, hogy hiba fogyasztjuk el a napi szksges vitaminokat, svnyi skat s nyomelemeket, az nem fog felszvdni a hinyos nylkahrtya s blflra miatt. A vitamin-ksztmnyekre rrt napi ajnlott mennyisgek mr gy vannak megllaptva, hogy a mai kor embernek hinyos blflrjt veszik alapul. Ha tablettban fogyasztjuk vitaminjainkat, akkor ugyan beszednk elgsges mennyisget, de a megfelel arnyt sohasem tudjuk eltallni. Az egszsges blflra ltal "elemsztett" vitaminok s svnyi anyagok viszont mindig organikus formban s megfelel arnyban jutnak be sejtjeinkbe, s a napi ajnlott vitaminmennyisg tredke is elg, ha minden a szksges megfelel arnyban jutott be, mert ekkor szinergista mdon segtik egymst a megfelel arnyban lv vitaminok, svnyi sk s nyomelemek.
Az emltett problmk kikszblsre a vitaminokat, svnyi skat s nyomelemeket nem tablettban adjuk fogyasztsra, hanem dr. Hummel cellulz bioglben. Ez a biogl az egszsges blnylkahrtyt helyettesti. A bioglben lv szervezetbart, aktv mikroflra pedig az blflrt helyettesti.
A biogl cellulzrostjai nem emszthetk, teht vgigmegy az egsz tpcsatornn, nagyon j a megkt kpessge, gy a benne lv vitaminokat s nyomelemeket egyenletesen, nem hrtelen, adja t a blbolyhoknak. gy a vrplazma vitaminszintje hosszan tartja a kvnatos szintet.
Ha a nvnyekbl termszetes mdon kinyert vitaminokat, svnyi skat s nyomelemeket tesznk a bioglbe, akkor szerves mdon s megfelel arnyban jutunk a vitaminokhoz, aminek az a kvetkezmnye, hogy nem kell kmiailag mrgezni a szervezetnket a szintetikus vitaminksztmnyek tldozrozsval.
De mivel tud tbbet nyjtani a dr. Hummel BIOGL a tbbi termszetes vitamin-ksztmnyektl? Termszetes vitaminksztmnyek fogyasztsa utn megvizsglva a vr vitamin s nyomelemszintjt a szint megfelelnek mutatkozik. A vizsglatok folyamn azt talltuk, hogy azoknl, akiknek a blflrja hinyossgokat mutatott igaz, hogy megfelel volt a vrszint, a sejtek viszont mgis vitaminhinyt mutattak. Az egszsges blflrjaknl viszont a sejtek nem mutattak vitaminhinyt. Ebbl kvetkezik, hogy a blflra gy emszti el a vitaminokat, nyomelemeket, hogy elltja n. co-faktorokkal, co-enzimekkel, melyek segtik bejutni ket a sejtbe. Ezeket a molekulkat a sejtbiolgusok chaperonoknak, gardedmoknak, nevezik. Nekik csak annyi a szerepk, hogy kzen fogva beksrjk a tpllk molekulkat a sejtbe. A blflrnak teht nlklzhetetlen szerepe van az "elemsztsben", mert ekkor kapjk meg a tpllk molekulk a ksriket, amelyek nlkl a vrbl nem juthatnak tovbb a sejtekbe. Vagyis nem elg a vitaminoknak, nyomelemeknek csak a blbe s a vrbe bejutni a sejtekben van rjuk szksg. A probiotikus biogl illetve bioital teht azzal tbb, hogy segti a sejtbejutst is.
TISZTT
A dr. Hummel BIOGL illetve BIOITAL mirt tisztt? Az teleinkbe s italainkban lv rostoknak egyik legfontosabb feladatuk, hogy tiszttsanak. A rostok nagyon vkony szlacskkbl llnak ssze, ezek a szlacskk nagy felletet jelentenek, amely felletekre n. fizikai adszopcival rtapadnak a klnbz rszecskk. A tollseprt pldul ezrt kell gyakran kirzni, mert sok porszemcst fog fel. A hajunk is nagyon j megkt, mg a gzokat is megkti, hajunk elrulja, ha fsts kocsmban jrtunk. A haj szlai megktik a gzrszecskket, egy bozt gai viszont csak egy teniszlabda mret trgyat kpes megktni. A molekulk nagyon kicsiny mretek, megktskhz nagyon vkony mret szlacskk kellenek. Flsleges salakanyagaink vzben vannak feloldva a szervezetnkbe jutott vzben nem oldd mreganyagaink, viszont ltalban molekulris llapotban "kszlnak". Hogy ezeket a szabadon "kszl" molekulkat is megtudja ktni a rostanyagunk, ahhoz nagyon vkonynak kell lennie. A fizikai adszorpci lnyege hogy vzben oldd s nem oldd anyagokat is megkt. gy llapthatjuk meg, hogy mely rostok rendelkeznek a legjobb tisztt kpessggel, hogy megvizsgljuk a vzkt kpessgt. Amelyik tbb vzmolekult kpes megktni, az tbb egyb molekult is megkthet.
Mirt tiszttanak jobban a mikrorostok a nvnyi rostoknl? Mert vkonyabbak a nvnyi rostoknl. A mikrobilis mikrorostok akr ezerszer vkonyabbak a nvnyi rostoknl. Olyan a klnbsg, mint a hajzatunk s a bokor gazata kztt. A klnbsg mr megmutatkozik a vzktgpessgben is. Ezen rostokbl kszlt gleket a nagy vztartalom miatt nylkknak nevezik. Ezen rostok sszfellete sokkal nagyobb gy tbb s kisebb molekulk tmegt kpes megktni. Ezek a szlacskk is cellulz molekulkbl llnak, a nvnyi rostokhoz hasonlan, csak ezek vkonyabbak. A rostok megkt kpessgnek nemcsak a blcsatorna tisztntartsban van szerepe, hanem a vitaminokat, nyomelemeket s cukor molekulkat is megkti, ami ezen molekulk egyenletes vrbejutst segti. Ez a vitaminfelszvdsnl azt jelenti, hogy elnyjtja az egsz napos vitaminelltst, nemcsak flrig lesz vitaminunk, a cukrok esetben viszont azrt j, mert a hirtelen cukorterhelst megakadlyozza, ez viszont a mai korban olyan slyoss vl II. cukorbetegsg kialakulst lassthatja.
AJNLOTT FOGYASZTSA: Megelzsi clbl napi 3 kiskanl tkezsek idejben, Indokolt esetben napi 3x1 evkanl tkezs eltt.
MELLKHATS: probiotikum rzkenysg esetn rvid idej hasmens jelentkezhet, egyes esetekben pedig testslycskkens szlelhet (a vastagbelek lerakdsainak kirtse kvetkeztben)
CSOMAGOLS: 500 ml flakon, hvs helyen kell trolni (5-10 C)!
| |